Telefon

+40 730 901 959

Email

optim_therapy@yahoo.com

Ore de funcționare

Mon - Fri: 9 AM - 9 PM , Sat : 9 AM - 3 PM

Fizioterapie: include ansamblul aplicațiilor terapeutice care folosesc factorii fizici cum ar fi curentul electric, câmpul magnetic, sunetul, temperatura în tratarea diferitelor afecțiuni.

Prin fizioterapie se obține recuperarea, îmbunătățirea și menținerea mobilității pierdute în urma unor afecțiuni de diferite etiologii și reintegrarea în activitatea zilnică normală, reducerea până la dispariție a durerilor patologice musculare și articulare, îmbunătățirea forței și tonicității musculare.

Beneficiile fizioterapiei:  reduce durerea, reduce inflamația, are efect decontracturant, stimuleaza circulația sanguină și, ca urmare, stimulează regenerarea celulară, favorizează drenajul limfatic, reduce deficiențe funcționale, ameliorează cicatricile și vergeturile, tonifică masa musculară și pielea, ajută în tratamentul anticelulitic și de slăbit.

Aceste proceduri sunt prescrise de către medicii specialiști care recomandă fiecărui client un program personalizat în funcție de afecțiunile personale.

Nr.

Crt.

PROCEDURI FIZIOTERAPIE

RECOMANDĂRI

Curenții electrici (continuu și variabili) folosiți în fizioterapie sunt aplicați pe tegument cu ajutorul electrozilor: curenți diadinamici, curenți interferențiali, curent Trabert, curent tens.

  • Stări posttraumatice: contuzii, entorse, luxatii, intinderi musculare, redori articulare,

  • – Afecțiuni reumatice: artroze reactivate, artrite, mialgii, manifestări abarticulare,

  • -Tulburări circulatorii periferice: acrocianoza, boala varicoasă, stări după degeraturi sau arsuri, arteriopatii periferice obliterante;

  • – Aplicații segmentare vizând zonele neuro-reflexe în suferințe cu patogenie neurovegetativă ale stomacului, colecistului, colonului, astm bronsic.

Undele scurte au efecte calorice în profunzimea țesuturilor și sunt folosite în procese de recuperare medicală datorită efectelor benefice: îmbunătățesc circulația sangvină locală și generală și microcirculația la nivel muscular.

-Terapia prin caldură este recomandată îndeosebi în afecțiuni cronice ale încheieturilor, pentru dureri articulare sau afecțiuni cauzate de tulburări ale circulației periferice venoase ale membrelor.

Terapia cu ultrasunete este una din cele mai populare forme ale fizioterapiei și, datorită efectelor sale complexe, este considerată o terapie mecano-termică. În funcție de parametrii folosiți, accentul se pune pe efectele termice care rezultă în urma sonoterapiei sau pe micromasajul zonelor de țesut tratate.

-Reumatismul degenerativ cronic – spondiloză, coxatroză, gonartroză, atroză de umăr, artroză periferică, osteofitoză calcaneană (pinten)

-Reumatism inflamator cronic – spondiloză anchilozantă, poliatrită reumatoidă, artrite reactive

-Reumatismul țesutului moale (abarticular) – periartrită scapulo-humerală, periatrită coxo-femurală, tendinite, bursite, sindroame dureroase miofasciale și musculoligamentare

Magnetoterapia se bazează pe forța curativă exercitată de campul magnetic.

Efectul campului magnetic asupra organismului uman este foarte complex, avand efecte asupara schimburilor de substante intre celule, implicit asupra metabolismului, de asemenea efecte endocrine si asupra sistemului nervos vegetativ.

-Indicațiile magnetoterapiei sunt dureri de cap și de spate, artroze, insomnii, probleme digestive, de circulație și în oboseală.

-Efectele se resimt in cazurile de stres si oboseala cronica si recuperare medicala ortopedica (ex.status post fracturi).

Terapia cu laser – doza şi frecvenţa tratamentului pot fi reglate în aşa fel încât să producă efectul dorit. Deși durata este de câteva minute, efectul se simte chiar de la primele ședințe. Folosit corespunzător de către o persoană specializată, nu reprezintă nici un pericol pentru clientt sau terapeut.

-Lombosciatică, discopatie, hernie de disc

-Tulburări de postură – cifoză, scolioză, lordoză

-Dureri, crampe musculare, etc

Termoterapia este non -invazivă și constă în aplicarea de comprese calde cu nămol pe diverse zone ale corpului. 

-Indicații: afecțiuni reumatismale, artroze, spondiloze, redoare articulară, efect antiinflamator, PSH, epicondilite. 

-Contraindicații: hipertensiune arterială, leziuni cutanate, boli ale pielii.