Telefon

+40 730 901 959

Email

optim_therapy@yahoo.com

Ore de funcționare

Mon - Fri: 9 AM - 9 PM , Sat : 9 AM - 3 PM

Kinetoterapie – gimnastica medicală sau gimnastica de recuperare – care constă în proceduri folosite în scop profilactic, terapeutic și de recuperare, care folosesc drept terapie mișcarea corpului.

Nr.

Crt.

AFECȚIUNI

TRATAMENTE AFECȚIUNI

– Corectarea posturii și a aliniamentului corpului la copil și adult

Tulburari de statică vertebrală: cifoze, scolioze, rectitudine – mai ales la copii și adolescenți

-Reeducarea coordonarii și echilibrului la copil și adult 

-Creșterea flexibilității la copil și adult

Boli ale aparatului locomotor : ortopedice și posttraumatice – entorsa, luxație, fractura contuzie, bursita, tendinita, contractura musculara, sciatica, lombosciatica si lombalgie, hernie de disc, torticolis

-Reeducarea mersului la copil și adult, etc.

-Creșterea mobilității și stabilității articulare

Afecțiunile reumatice: spondilita, poliartrita reumatoidă, artrita, reumatisme degenerative, artoza (coxartroza, gonartoza), reumatismul țesutului moale (periartrita scapulo-humerală – PSH)

-Reducerea de contractură musculară

 -Recuperarea și creșterea forței și rezistenței musculare

Boli congenitale:distrofie neuro-musculara, luxație congenitală de șold, tetraplegie.

-Creșterea capacității organismului la efort 

Boli neurologice ~ accident vascular cerebral, traumatismele coloanei vertebrale, boli degenerative și inflamatorii ale sistemului nervos, sindrom neurologic, migrena

-Reeducarea respiratorie

Boli ale aparatului respirator 

-Reeducarea sensibilității organismului, etc.

Boli ale aparatului cardio-vascular

Boli neuropsihice: stres, anxietate, depresie

Boli metabolice: obezitate

Specialistul fizioterapeut / kinetoterapeut va desfășura programul de fizioterapie / kinetoterapie numai dupa ce a cunoscut cu precizie diagnosticul stabilit de medic și știe istoricul bolilor cu care se confruntă pacientul/clientul. Programul de tratament va fi individualizat în functie de stadiul afecțiunii, de starea pacientului, de capacitatea lui la efort și de pragul de durere.

Un astfel de program cuprinde atât mișcări de gimnastica individuală, cât și exerciții pe aparate speciale, proceduri și tratamente speciale/individuale.

De cele mai multe ori se recomandă combinarea tipurilor de proceduri folosite în fizioterapie: electroterapie, kinetoterapie, masaj, reflexoterapie, etc. – pentru potențarea reciprocă a efectelor fiecareia și pentru obținerea efectului maxim.

Procedura de kinetoterapie este, alături de masaj, un bun adjuvant în diete de slăbit și în tratamentul împotriva aspectului de celulită, vergeturi sau cicatrici.

Se asociază cu masaj de relaxare pentru a combate afecțiuni psihice: stres, anxietate, etc.